کد خبر: ۴۶۵۸۷۲
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۲ 24 July 2017
به گزارش «تابناک یزد»؛ همواره وضعیت خانوادگی سیاستمداران برای افکار عمومی جذاب بوده است. بار دیگر قضاوت همیشگی جامعه در قبال رشد غیرطبیعی فرزندان مسوولان با تعبیر «آقازاده» با سخنان جنجالی پسر آقای محمدرضا عارف مهر تائید خورد. فعالان فضای مجازی با هشتگ ژن_خوب به این سخنان واکنش منفی نشان دادند.

«فقر» و «تبعیض» دو پدیده ناهنجار بر پیکره بی‌دفاع جامعه است؛ دامنه افسارگسیخته آن موجب کوچ‌اجباری عدالت اجتماعی ازجامعه می‌شود. جامعه ایرانی«تبعیض» را در پیشرفت‌های غیرمنتظره فردی فرزندان سیاستمداران جدی تلقی می‌کند و آن را ‌یکی از عمده‌ترین مؤلفه‌های اثرگذار در تحولات دوران معاصر می‌داند و با واژه «آقازادگی» به تبیین و تفسیر این پدیده می‌پردازند. بار دیگر موج اعتراضی نسبت به گزاره «آقازادگی» با واژه جدید «ژن خوب» نسبت به تبعیض و برتری‌طلبی قشری خاص بروز پیدا کرد؛ اما با این تفاوت که اعتراض به آن ریشه‌دار نبود بلکه روایتی از انتقام سیاسی هدایت‌شده بود و از سوی دیگر به رسمیت شناختن چنین پدیده‌ای در سپهر سیاست از سوی جریان اصلاحات صورت گرفت.
 
سخنان توهین‌آمیز #ژن_های_خوب

«افتخار می‌کنم در سن 22 سالگی، زمانی که همراه اول فقط وجود داشت، در یک مزایده رسمی با 32 شرکت، من یک شرکتی را از آفریقای جنوبی آوردم. همه می‌گفتند مگر آفریقایی‌ها کار بلدند؟ من با بضاعت خودم رفتم «ام تی ان» را آوردم. مگر همه جای دنیا، آدم‌های کوچک در سن 19-20 سالگی کار بزرگ نکردند؟ مثل آقای زاکربرگ.»

حمیدرضا عارف در گفت‌وگوی ویدئویی در رثای استعداد و توانایی منحصربه‌فرد خود سخن گفت و دلیل چنین موفقیتی را «ژن خوب» دانست و اظهار داشت: «آن‌کسی که توانایی دارد، به‌جایی رسیده، حتماً استعدادهایی داشته، این استعداد، بحث ژن و وراثتی وجود دارد.» این اظهارات با واکنش منفی جدی افکار عمومی همراه شد.

این پایان سخنان عجیب از سوی فرزندان سیاستمداران اصلاح‌طلب نبود؛ این بار نوبت به فرزند وزیر کشور دولت اصلاحات رسید. فرزند حجت الاسلام موسوی‌لاری در دفاع از همتای خود، نوک پیکان سخنان را با توهین به سمت مردم نشانه رفت. او با ادبیات توهین‌آمیز در پاسخ به موج انتقادی ژن خوب، آقازادگان اصلاح‌طلب را شیر، منتقدان رفتار آنان را به كفتار و مردم را به گاو تشبیه کرد و پس از واکنش‌های جدی در قبال چنین ادبیاتی، بدون عذر خواهی از مردم نوشت:«با توجه به سوءبرداشت برخی دوستان از پست اینستاگرام، ضمن عذرخواهی از همفکران و اصلاح‌طلبان، پست مذکور را برمی‌دارم و امیدوارم بنده را عفو کنید!»
 
تاوان تقابل با دولت اعتدال!

موج سازی از سخنان حمیدرضا عارف با واژه «ژن خوب» ترجمانی از انتقامی سیاسی از انتقاد پدرش بود. گویا مصائب عارف تمامی ندارد؛ یاران سیاسی‌اش درگذشته او را «مهره‌ تقلبی» می‌خواندند و حالا به «مهندس سکوت» برای عدم اعلام نظر مناسب در قبال چینش حزبی لیست شورای شهر تهران شهره است.

حلقه نزدیکان دولت مشتاق سکوت نامزد انصرافی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هستند. آنان محمدرضا عارف را همیشه در نقش سیاستمدار ساکت تحمل می‌کنند اما او تحمل کنشگری در حاشیه را ندارد و سرانجام به انتقاد از اقدامات یک‌جانبه گرایانه آقای حسن روحانی در چینش کابینه پرداخت.

او در«نشست هم‌اندیشی شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» عامل اصلی پیروزی روحانی را در کارزار انتخابات، تلاش نیروی سیاسی اصلاحات دانست و نسبت به فراموش‌کاری سیاسی رئیس دولت دوازدهم هشدار جدی داد و اظهار داشت: «در انتخابات اردیبهشت هیچ شکی نیست که پیروزی روحانی مدیون اصلاح‌طلبان است. خواهش ما در آستانه تشکیل دولت دوازدهم، همراهی و هماهنگی با فراکسیون امید است. اگر ما را دنبال نخود سیاه نفرستند، قصد ما کمک کردن و ادامه راه است. انتظارمان از روحانی این است که با شورای عالی اصلاح‌طلبان مشورت کند» و در پاسخ این اظهارات،  حسام‌الدین آشنا در پستی توییتری نوشت: «درست است که گفتمان از جنس سهم خواهی نیست اما امان از سهم خواهی افراد به اسم جریان.»

پس‌ازآن سایت‌های همسوی دولت چنین گفتاری را به خیز انتخاباتی برای ریاست جمهوری آینده تعبیر کردند و در همین راستا سایت نزدیک به دولت «انتخاب» نوشت: «به نظر می‌رسد، وی قصد دارد خود را به‌عنوان گزینه اصلاح‌طلبان در ١٤٠٠به‌جای دكتر جهانگیری مطرح كند و این حركات برای سهم خواهی در تركیب كابینه و شهرداری تهران برای لشکر کشی در ١٤٠٠ است.»
 
پذیرش ساختاری #ژن_خوب در اصلاحات

پدیده نامیمون «آقازادگی» و «ژن خوب» در ساختار سیاسی-اقتصادی کشور از دوران دولت سازندگی در کنار مانور تجمل به رسمیت شناخته شد و جریان اصلاحات همواره از این رویکرد دفاع کرده است.

در ادوار پیشین، اصلی‌ترین محور انتقادات به آقازاده‌ها که با ژن خوب در عرصه مدیریت رشد ناگهانی داشتند، در قبال آقای مهدی هاشمی صورت گرفت.مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطرات خود نوشت: «وزیر نفت آمد. گزارش تولید نفت، لوله‌کشی‌های وسیع برای انتقال نفت پالایشگاه‌های اراک، آبادان و بندرعباس و وضع جزیره خارک را داد و از بانک مرکزی انتقاد داشت. گفتم به مهدی کار محدودی واگذار شود که مزاحم درس او نباشد. قرار شد در هیأت مدیره سکوهای پارس جنوبی باشد.» چنین اقداماتی همواره با حمایت جریان اصلاحات همراه بود. از سوی دیگر، انتخابات فصل برتری‌جویی آقازاده‌ها بر شایسته‌سالاران است.

الهه کولایی با تائید چنین رویکردی در جریان اصلاحات، اظهار داشت: «همیشه پول و قدرت در حوزه سیاست تأثیرگذارند. برخی کاندیداها از طریق رانت وارد لیست امید شدند و من این مسأله را تکذیب نمی‌کنم.»

رانت سیاسی به معنی وابستگی نمایندگان لیست امید، حتی بیشتر از «پول» به چشم می‌خورد، زیرا هستند افرادی که به علت وابستگی به مدیران دوران اصلاحات وارد فهرست‌های انتخاباتی شدند مانند خانم فاطمه حسینی که در رزومه‌اش، تنها ژن خوب از آقای صفدر حسینی موجب حضورش در لیست شد و در کسوت نماینده مردم، اولین نطق خود را به دفاع از خانواده‌اش اختصاص داد. با این شرایط آیا اصلاح‌طلبان بر سرشاخه نشسته‌اند و بن می‌برند؟
 
 
الف
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار