«تابناک باتو» شیرینی مادلین، مادلن و یا مَدلِن یک نوع شیرینی معروف کشور فرانسه میباشد که به شکل صدف بسیار جذاب و پر طرفداردار است. شکل خاص و متفاوت این نوع شیرینی باعث میزان جذابیت و طرفداری آن شده است. میتوانید این شیرینی خوشمزه را برای انواع مهمانیها و مناسبتهای جشن تهیه و آماده کنید. مواد اولیه این نوع شیرینی فرانسوی نیز بسیار ساده و دردسترس میباشد.
شیرینی کرهای مادلین تقریباً شبیه کوکیها نیز میباشد و بافت اسفنجی و سبک آن نیز این شباهت را بیشتر کرده است. میتوانید برای عصرانه این شیرینیهای کرهای خوشمزه را به همراه یک نوشیدنی عالی میل کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید. همچنین برای صبحانه، سرو آن به همراه قهوه بسیار دلچسب خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم که قالب خاص این شیرینی مادلین را از مغازههای قنادی تهیه کنید و در همین قالب خاص شیرینیها را طبخ کنید. چرا که شکل خاث این شیرینی باعث تمایز آن شده است. میتوانید از پودر قند و یا کاکائو برای تزیین روی شیرینیها نیز استفاده کنید.
از دیگر انواع شیرینیهای خشک خانگی و خوشمزه میتوان به شیرینی لقمه ای، شیرینی چنگالی، شیرینی دانمارکی، شیرینی پف پفی، شیرینی بهشتی، شیرینی الماسی، شیرینی آلمانی، شیرینی نارگیلی، شیرینی وینا زعفرانی و… اشاره کرد.
مواد لازم
آرد: ۱ پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱۰۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
اسانس وانیل: نصف قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
مراحل پخت
ابتدا در یک ظرف کره را آب کنید و بگذارید ولرم شود. (حرارت کره باید نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد.)
در یک ظرف دیگر مواد شکر، تخم مرغها و وانیل را ریخته و با دور متوسط همزن ۲ دقیقه هم بزنید.
آرد را مرحله مرحله به مواد اضافه کنید و با دور متوسط همزن مواد را مخلوط کنید.
سپس نمک و کره آب شده را نیز اضافه و هم بزنید.
خمیر شیرینی را ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
سپس قالب مخصوص این شیرینی را کمی چرب کنید و از خمیر شیرینی در آن بریزید.
فر را چند دقیقه زودتر در دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
حالا قالب شیرینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر بگذارید تا طلایی شوند.