اولین شمش معدن شادان رونمایی شد / خراسان جنوبی کلکسیون معادن ایران

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: بیش از ۶۰ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که ۵۰ نوع آن در خراسان جنوبی است و تاکنون بیش از ۶۷۰ پروانه بهره‌برداری معدنی در استان صادر شده است.
کد خبر: ۹۳۷۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۷ 04 February 2021

به گزارش تابناک خراسان جنوبی، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی روز پنجشنبه در این آیین که با حضور جمعی از مسوولان و سرمایه گذاران در معدن طلای شادان برگزار شد گفت: با رونمایی از نخستین محصول طلا در استان مشخص شد همه روش‌های فنی و استحصال جواب داده و همه شبهه‌ها مبنی بر بی‌نتیجه ماندن فعالیت‌ها رفع شد.

حجت ایمان‌طلب افزود: انتظار ما سرعت بیشتر کار و بهره‌برداری از کارخانه استحصال طلا است و در این زمینه هر گونه فعالیتی نیاز باشد، برای همکاری در خدمت سرمایه‌گذاران خواهیم بود.

وی اظهار داشت: در ۲ سال گذشته استحصال و راه‌اندازی کارخانه طلای شادان شروع شد و امروز نخستین شمش طلا (آزمایشی) برای به دست آوردن بهترین روش استحصال طلا و نتیجه آزمایش صنعتی که وجود طلا را ثابت می‌کند، رونمایی شد.

وی با اشاره به مشکل تامین برق کارخانه اصلی استحصال طلای شادان در شهرستان خوسف گفت: برای تامین برق سعی داریم یک شرکت زیرساختی برای معادن طلای استان راه اندازی شود تا برق را از این طریق و با حمایت مجموعه‌های مختلف به معادن برسانیم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: در شهرستان خوسف معادن طلای ماهرآباد، شادان، کودکان و هیرد و معدن مس قلعه زری نیازمند تامین برق هستند که تاکنون شرکت‌های سرمایه‌گذاری برای تامین برق اولیه اقداماتی انجام داده‌اند.

وی بیان کرد: تامین برق کارخانه اصلی شادان ظرفیت بالا و نیاز به احداث پست و فشار قوی دارد که به سرعت نمی‌توان آماده کرد ولی برق اولیه برای کارخانه شادان مهیا شده و برای کارخانه فرآوری برای سال آینده نیاز به برق است.

ایمان‌طلب همچنین گفت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون تعداد پروانه‌های بهره‌برداری سه برابر شده و ذخایر معدنی بیش از ۲۰۰ درصد در استان افزایش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر میزان ذخیره قطعی معدنی استان ۶.۷ میلیارد تن با احتساب زغال‌سنگ، پتاس و تمام مواد معدنی و استخراج اسمی و واقعی نیز سالیانه ۲۰ میلیون تن است.

وی اظهار داشت: بیش از ۶۷۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری با اشتغال ۱۲ هزار نفر در خراسان جنوبی وجود دارد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی تصریح کرد: بیش از ۶۰ نوع ماده معدنی در کشور وجود دارد که ۵۰ نوع آن در خراسان جنوبی است و تاکنون بیش از ۶۷۰ پروانه بهره‌برداری معدنی در استان صادر شده است.

وی با اشاره به وجود ۶ معدن طلا با ظرفیت کانسنگ ۳۳ میلیون تُن در استان گفت: بزرگترین معدن طلای استان، معدن شادان خوسف با ظرفیت ۲۷ میلون تُن و عیار ۵۶ صدم گرم در تن است.

رییس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی هم در این آیین گفت: پروژه اکتشاف و استحصال طلا از معادن طلای شادان از ۲ سال قبل در خوسف آغاز شد و در طرح آزمایشی آن سه و نیم کیلوگرم طلای ۲۴ عیار استحصال و اولین شمش‌ها امروز رونمایی شد.

جواد فرشباف ماهریان با بیان اینکه کارخانه اصلی استحصال طلا سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری می‌رسد افزود: ظرفیت استحصال طلا از این معادن سالانه ۳۰۰ کیلوگرم و حداقل اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر پیش بینی شده است.

وی بیان کرد: اکنون در مرحله آزمایشی یا پیش تولید هستیم و با رونمایی از شمش طلا در معدن شادان خوسف ثابت کردیم در ۲ سال فعالیت در این معادن، مسیر درستی را انتخاب کرده و از توانمندی‌های منطقه به نحو درست استفاده می‌کنیم.

رییس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی گفت: با استفاده از ظرفیت تخصصی منطقه و با تلفیقی که از سراسر کشور داریم، تلاش می‌کنیم معدن نمونه‌ای در منطقه با حفظ همه حفاظت‌ها و حریم‌ها به منصه ظهور برسانیم.

وی عنوان کرد: تا دهه فجر سال ۱۴۰۰ و حتی زودتر از این زمان، همه ظرفیت‌های معادن را نهایی خواهیم کرد و کارخانه استحصال طلا نیز تکمیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه به دنبال تبدیل شدن این منطقه به هاب (مرکز منطقه‌ای) معادن منطقه هستیم گفت: معادنی که صرفه اقتصادی ندارند، می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های معدن طلای شادان، کمک کنند و احیاگر باشند.

این سرمایه‌گذار گفت: استان خراسان جنوبی استعداد و ظرفیت‌های فوق‌العاده قوی معدنی دارد اما چون روی ظرفیت‌ها و منابع کار نشده، محروم مانده است و امیدواریم گوشه‌ای از این فرایند را انجام داده و دین خود را به مردم خوب منطقه ادا کنیم.

وی افزود: با همکاری و حمایت‌های مسوولان و مردم دست به دست هم می‌دهیم تا منطقه را احیا کنیم و این گوشه‌ای از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان خراسان جنوبی است.

فرماندار خوسف هم گفت: این شهرستان علیرغم اینکه نزدیک مرکز استان است اما توجه چندانی به آن نشده است.

محمدعلی آخوندی از شهرستان خوسف به عنوان قطب معدن طلای استان خراسان جنوبی یاد کرد و افزود: با برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری که در معدن طلای شادان شده، تغییرات بسیار مشهود است و شرایط به سمت و سویی می‌رود که به اشتغال منطقه کمک خواهد کرد.

وی گفت: با همکاری دستگاه‌های مربوطه تلاش می‌کنیم از سرمایه‌گذارانی که اهلیت کار را دارند، حمایت کنیم در کنار اینکه منافع اقتصادی نیز مهم است.

فرماندار خوسف اظهار داشت: امید است همانطور که مدنظر گروه سرمایه‌گذاری خوارزمی است این منطقه به هاب معدن تبدیل شود و پشتیبانی برای سایر معادن و سیستم‌های تحقیقاتی و دانشگاهی باشد.

وی افزود: رونمایی از شمش طلای شادان در مرحله آزمایشی نشان می‌دهد این منطقه ظرفیت‌های لازم را برای ایجاد کارخانه استحصال طلا دارد و باید هرچه زودتر به بهره‌برداری برسد؛ ما نیز قول می‌دهیم در خدمت مجموعه باشیم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی، فرماندار خوسف، اعضای هیات مدیره شرکت کارند صدر جهان و شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی امروز از بخش‌های مختلف مجتمع معدنی طلای شادان خوسف بازدید کردند و روند فعالیت در بلوک‌های مختلف معدنی، پیشرفت و مراحل نصب ماشین آلات همچنین مسائل پیش روی واحد از نزدیک بررسی شد.

ذخیره قطعی این معدن بیش از ۲۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برآورد شده که بیشترین میزان ذخیره در میان معادن طلای استان خراسان جنوبی است.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار