رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: مبارزه با آفت ملخ در سطح پنج هزار هکتار از تالاب بین المللی هامون آغاز شد.
کد خبر: ۲۹۰۶۹۳
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۲ 04 September 2016
رضا نجفی اظهار داشت: کارشناسان جهاد کشاورزی استان بعد از مشاهده نشانه های از ملخ آسیایی در حدود هشت روز گذشته در تالاب بین المللی هامون موضوع را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دادند و پس از مشخص شدن نوع ملخ، این حشره مورد بازدید مدیر کل مبارزه با ملخ کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از اقدامات انجام شده پنج اکیپ متشکل از سه اکیپ از تهران و 2 اکیپ از استان عملیات مبارزه با ملخ را از امروز در منطقه به صورت سمپاشی و طعمه گذاری آغاز کردند.
وی تصریح کرد: مقرر بود روز گذشته عملیات مبارزه آغاز شود که به دلیل شرایط آب و هوایی سیستان ناشی از وزش باد شدید همراه با گرد و خاک به امروز موکول شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه هجوم ملخ ها در منطقه در چند سال اخیر بی سابقه بوده است گفت: با توجه به پیامدهای ناشی از حضور ملخ درمنطقه مبارزه با این حشره به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا تالاب بین المللی هامون یکی از تالاب های مهم دنیا و بزرگترین دریاچه آب شیرین در سراسر فلات ایران محسوب می شود که با مساحتی حدود 5700 کیلومتر مربع در ناحیه کویری و بیابانی شرق کشور در منطقه سیستان واقع شده است. این تالاب از سه بخش به نام های هامون پوزک در شمال شرقی، هامون صابری در شمال و هامون هیرمند در غرب و جنوب غربی سیستان تشکیل شده است. بخش وسیعی از هامون پوزک و قسمت عمده هامون صابری در خاک افغانستان و بقیه هامون ها در خاک ایران قرار دارد.
سطح هر یک از هامون ها بسته به میزان آب ورودی ، فصول پر بارش، خشکسالی ها و ترسالی ها تفاوت داشته و تابعی از آب جریان یافته در رودخانه هیرمند، خروجی پشت سدها و رودخانه های فصلی دیگر است.
اغلب در سال های پر آبی و در فصل بهار بعد از بروز سیلاب رودخانه هیرمند و انشعابات آن ، سه هامون به هم متصل شده و به شکل یک نعل اسب تالاب بین المللی هامون را تشکیل می دهند. تالاب بین المللی هامون از طریق رودخانه مرزی هیرمند آبگیری می شود، رودخانه هیرمند نیز از کوههای بابایغما در مرکز افغانستان سرچشمه گرفته و پس از طی بیش از هزار کیلومتر و گذر از ولایات مختلف افغانستان به سد کجکی در ولایت هلمند ریخته و پس از آن به ولایت نیمروز و سپس وارد خاک ایران در منطقه سیستان می شود.
این رودخانه از 17 سال پیش رو به خشکی نهاده و هر ازگاهی با ریزش باران در مناطق میانی و سرازیر شدن آبهای سطحی مقادیری آب وارد خاک ایران می شود.
بر اساس معاهده امضا شده میان دولتین وقت ایران و افغانستان در سال 1351 سهمیه ای معادل 820 میلیون مترمکعب آب از ذخیره گاه سد کجکی برای ایران در نظر گرفته شده که دولت افغانستان بایستی در طول سال این میزان آب را رها سازی کند. با قطع جریان آب رودخانه هیرمند تالاب بین المللی هامون نیز از 17 سال پیش دچار خشکسالی شد و اکنون به بستر حرکت گرد و غبار و شن های روان تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، سالیانه 100 هزار تا 250 هزار هکتار مراتع تحت پوشش عملیات مبارزه با ملخ قرار می گیرد که امسال تاکنون در 80 هزار تا 90 هزار هکتار عملیات مبارزه صورت گرفته است.
ملخ بالدار مهاجر آسیایی- آفریقایی از خانواده ملخ های جهنده صدادار است که در گروه های بزرگ زندگی می کند.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار