رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان دیر مطرح کرد
رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان دیر گفت: افزایش بی‌رویه موش‌های صحرایی در بردخون تهدید جدی برای جزایر حفاظت‌شده و پارک ملی دریایی دیّر- نخیلو ( بهشت پرندگان) است.
کد خبر: ۸۷۴۶۳
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴ 02 September 2015
 عبدالله نجفی صبح امروز در حاشیه نشست شورای سلامت شهرستان دیر با اشاره به اکوسیستم منطقه گفت: معمولاً در فصل مهاجرت پرندگان از مناطق سیبری و اروپا به منطقه که در زبان عامیانه به فصل کوخت مشهور است، جمعیت جوندگانی از قبیل موش در این مناطق افزایش می‌یابد که طعمه این پرندگان مهاجر هستند و به نحویی تعادل جمعیتی آن‌ها حفظ می‌شود ولی طی سال جاری به دلایل وجود منابع غذایی کافی در تمامی فصول، شاهد وجود موش در منطقه هستیم.

وی با بیان اینکه رهاسازی محصولات زائد در پایان فصل کشاورزی در مزارع باعث ایجاد مشکلات زیست‌محیطی برای منطقه شده، اظهار کرد: رهاسازی محصولات زائد در مزارع کشاورزی باعث فراهم شدن منبع غذایی برای جوندگان از جمله موش و ازدیاد بی‌رویه جمعیت آن‌ها شده که این موضوع نگرانی زیست‌محیطی را برای منطقه در پی داشته است.

وی با اشاره به بازدیدهای میدانی از محیط‌زیست شهرستان دیر، گفت: در بازدیدهای میدانی به‌خوبی ازدیاد بی‌رویه جمعیت موش‌های صحرایی قابل‌مشاهده است که اگر اقدامی در خصوص کنترل این جوندگان صورت نگیرد جزایر حفاظت‌شده و پارک ملی دریایی دیّر- نخیلو  نیز در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان دیر با تأکید بر خطر موش‌های صحرایی برای مناطق حفاظت‌شده  و پارک ملی دریایی دیّر- نخیلو، افزود: اگر این موش‌ها به جزایر حفاظت‌شده برسند با توجه به اینکه پرندگان مهاجر در این منطقه تخم‌های خود را بر روی زمین می‌گذارند خطر بسیار زیادی برای آن‌ها وجود دارد و زیستگاه آن‌ها در معرض خطر است.

نجفی با ذکر مثالی از هجوم موش‌ها به جزایر استرالیا خاطرنشان کرد: اگر موش‌ها به جزایر حفاظت‌شده برسند مثل مناطقی در استرالیا که علیرغم گذشت 10 سال از این اتفاق هنوز نتوانسته‌اند جزایر خود را از هجوم موش‌ها کنترل کنند حفاظت از این زیستگاه‌ها در جزایر مند با مشکل جدی روبه‌رو می‌شود و این مسئله دغدغه جدی محیط‌زیست است.

پارک ملی دریایی دیّر- نخیلو با 20 هزار هکتار مساحت، در بهمن 86 در شورای عالی حفاظت محیط‌زیست از نیمه جنوبی منطقه حفاظت‌شده مند مستقل شد و به ثبت رسید که به بهشت پرندگان معروف است.

این پارک شامل جزایر نخیلو، تهمادون، ام الگرم و جنگل‌های حرای مل‌گنزه در محدوده بخش بردخون در 24 مایلی غرب بندر دیر قرار دارد و مکان مناسب و آرامی برای تخم‌گذاری پرندگان و لاک‌پشت‌ها در جزایر خلیج‌فارس است.

اوایل اردیبهشت این مناطق میزبان گونه‌های پرستوی دریایی، فلامینگو، کاکایی، حواصیل و سلیم خرچنگ‌خوار است که تا اوایل شهریور می‌مانند و بعد از بزرگ شدن جوجه‌ها به شمال ایران و سیبری کوچ می‌کنند.

زمان تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها مرداد است، در این پارک پرندگان و لاک‌پشت‌ها در دو مکان جدا از هم تخم‌گذاری می‌کنند و هیچ‌کدام به محل تخم‌گذاری دیگری تجاوز نمی‌کنند، این جزایر در زمان تخم‌گذاری پذیرای 30 هزار جفت پرنده مهاجر است.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار