امام‌جمعه بوشهر بر ضرورت تدوین سند جامع خودروسازی در ایران تأکید کرد و گفت: استان بوشهر نیازمند یک رنسانس اقتصادی است.
کد خبر: ۸۹۴۱۹
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۷ 05 September 2015
آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر امروز در دیدار ریاحی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، گوران قائم‌مقام معاونت توسعه مدیریت منابع و امور استان‌ها و همچنین مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: نقش صنعت، معدن و تجارت در اضلاع مهم هندسی پیشرفت و توسعه یک نقش استراتژیک است به‌ویژه اگر کشوری دارای مواد و منابع اولیه حوزه صنعت و معدن و از آن‌طرف شاخص‌های بالای جغرافیایی و کالایی تجارت باشد و ایران در هر سه عرصه دارای شاخص‌های قابل‌قبول و ممتاز است.

وی بابیان اینکه متأسفانه در عرصه اقتصاد در کشور کارهای آمایشی انجام‌نشده است، بیان کرد: در ایران فاقد بانک اطلاعات جامع، شناخت سرزمینی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها، طراحی و مدیریت منابع انسانی برای استفاده از این منابع سرزمینی هستیم و در یک‌کلام، سند و نقشه جامع نداشته‌ایم.

صفایی بوشهری ادامه داد: به همین خاطر وقتی این نقشه‌ جامع در رابطه با صنعت، معدن و تجارت وجود نداشته باشد همه‌چیز سلیقه‌ای می‌شود و دارای یک قوام ثابت و رو به رشد نمی‌شود و بالطبع هر دولتی که روی کار می‌آید مطابق با اندیشه‌های خود یک برنامه را اجرا می‌کند و با رفتن این شخص آن برنامه‌های قبلی لغو می‌شود و این‌یک حرکت دورانی است.

نماینده مقام معظم رهبری در استان بوشهر تصریح کرد: نخستین مسئله‌ای که در رابطه با سه حوزه صنعت، معدن و تجارت وجود دارد تدوین نقشه پیشرفت و تنظیم سند چشم‌انداز این سه حوزه بر اساس اقتصاد مقاومتی است که از سوی مقام معظم رهبری طاحی شده و در این زمینه ضروری است که نقش هر استان در اجرای اقتصاد مقاومتی و تأمین شاخص‌های هدف مشخص باشد.

وی بابیان اینکه ایران فاقد سند جامع در صنعت خودروسازی است، تصریح کرد: صنعت خودروسازی ما با کشور کره جنوبی شروع‌شده اما پیشرفت کره جنوبی در این صنعت بسیار بیشتر از ما بوده است.

صفایی بوشهری با بیان این اینکه در صنایع خودروسازی، کشتی‌سازی، هواپیماسازی، ساخت قطعات، صنایع فولاد و صنایع این‌چنینی پیشرفت‌های خوبی نداشته‌ایم، بیان کرد: در تمامی این زمینه‌ها نه یک ماتریس خیلی قوی از ضعف‌ها، قوت‌ها، فرصت‌ها و تهدیدها داریم و نه شناخت سرزمینی داریم و بالطبع سند چشم‌انداز و نقشه راه و سیاست راهبردی مدیریت و تولید منابع انسانی نیز نداشته‌ایم.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه بوشهر خاطرنشان کرد: 50 درصد از تولید ناخالص ملی کشور ویتنام از اقتصاد کرانه‌ای است اما متأسفانه این رقم در کشور طبق آمار بانک مرکزی 7/2 درصد و در استان بوشهر زیر 2 درصد است.

وی گفت: نیازمند یک اندیشه بزرگ در حوزه صنعت، معدن و تجارت در افق بین‌المللی با مهندسی سند چشم‌انداز و نقشه راه حسب ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی هستیم که بتوانیم در جهان به سطح کشورهای توسعه‌یافته در این سه حوزه برسیم.

نماینده مقام معظم رهبری در استان بوشهر خاطرنشان کرد: یکی از عوامل عقب‌ماندگی صنعت، معدن و تجارت در ایران این است که دیگر نهادها می‌خواهند در این قبال بهره‌مند شوند و منافع پیدا کنند و نه در خدمت آن باشند و این باعث مشکل می‌شود.

صفایی بوشهری گفت: استان بوشهر پایتخت انرژی ایران است و یک سرزمین بکر است که دارای ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار زیادی است که می‌تواند پرشتاب رشد کند.

امام‌جمعه بوشهر با تأکید بر اینکه باید یک رنسانس اقتصادی در استان بوشهر صورت گیرد، افزود: باید به سمت بسترسازی گسترش دانش‌بنیان اقتصاد در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت حرکت کنیم.

وی ادامه داد: استان بوشهر دارای ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیاری است اما نگاه دانش‌بنیان و مسیری که مقام معظم رهبری تعیین می‌کند و حرکت‌های جهادی را می‌طلبد.

صفایی بوشهری بابیان اینکه استان بوشهر در این زمینه نیازمند یک اتاق فکر قوی و مشاورین بین‌المللی با نگاه باز و دانش‌بنیان است، افزود: باید در استان بوشهر یک بسته پنجاه سالانه منطبق با اقتصاد مقاومتی و سیاست راهبردی تنظیم شود.

صفایی بوشهری بیان کرد: در استان بوشهر نباید مواد دریایی و آبزیان، خرما و گوجه‌فرنگی خام فروشی شود بلکه باید در کنار آن صنایع جانبی و فراوری ایجاد گردد.
منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار